[wcas-search-form]

19.95 

Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Nazwy potraw w języku rosyjskim XIX wieku

Informacje dodatkowe

Autor

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

Spis treści  
Wstęp  
ROZDZIAŁ I. Nazwy potraw w opisie lingwistycznym i kulturologicznym  
ROZDZIAŁ II. Nazwy potraw w języku rosyjskim XIX wieku

1. Nazwy pieczywa
2. Nazwy zup
3. Nazwy potraw mącznych smażonych i gotowanych
4. Nazwy deserów, zakąsek i łakoci
5. Nazwy potraw mięsnych lub zawierających w swym składzie mięso
6. Nazwy potraw z kaszy
7. Nazwy jajecznic i innych potraw z jaj
8. Nazwy galaret
9. Nazwy potraw z ryb
10. Nazwy przystawek
11. Nazwy kisieli
12. Nazwy potraw z grzybów  
ROZDZIAŁ III. Nazwy potraw jako odzwierciedlenie aspektów kulturowych  
Zakończenie
Wykaz skrótów
Słowniki i materiały źródłowe
Bibliografia
Alfabetyczny indeks nazw potraw
Summary

Skip to content