[wcas-search-form]

23.10 

Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Obrazowanie zjawisk przemian fizykochemicznych wybranych grup owoców i warzyw z uprawy ekologicznej w czasie wegetacji i przechowywania

Kategoria:

OPIS KSIĄŻKI

Spis treści Wstęp 1. Rolnictwo ekologiczne 1.1. Porównanie rolnictwa ekologicznego z konwencjonalnym 1.2. Rolnictwo ekologiczne w Europie 1.3. Rolnictwo ekologiczne w Polsce 1.4. Rolnictwo ekologiczne w województwie podkarpackim 1.5. Jakość zdrowotna produktów ekologicznych 2. Cel badań 3. Metodyka badań 4. Wyniki analityczne i opis gatunków poszczególnych grup owoców i warzyw 4.1. Jabłoń 4.1.1. Owoce jabłoni 4.1.2. Historia uprawy jabłoni 4.1.3. Klasyfikacja pomologiczna gatunku 4.1.4. Wegetacja jabłoni 4.1.5. Związki chemiczne powstałe w jabłkach podczas wegetacji jabłoni 4.1.6. Pozostałe ważne substancje odżywcze 4.1.7. Witaminy i związki mineralne 4.1.8. Jabłko jako źródło składników zdrowotnych 4.1.9. Przechowywanie jabłek 4.1.10. Wyniki badań analitycznych 4.2. Grusza 4.2.1. Jakość owoców gruszy 4.2.2. Przechowywanie owoców gruszy 4.2.3. Wyniki badań analitycznych 4.3. Wiśnia 4.3.1. Historia pochodzenia 4.3.2. Budowa morfologiczna 4.3.3. Choroby drzew wiśniowych 4.3.4. Wegetacja wiśni 4.3.5. Dojrzewanie i przechowywanie owoców wiśni 4.3.6. Skład chemiczny owocu wiśni 4.3.7. Witaminy i składniki mineralne 4.3.8. Działanie prozdrowotne wybranych składników w owocach wiśni 4.3.9. Wyniki badań analitycznych 4.4. Porzeczka czarna 4.4.1. Wymagania klimatyczne porzeczki czarnej i jej odporność na mróz 4.4.2. Dojrzewanie porzeczki czarnej, optymalny termin zbioru 4.4.3. Przechowywanie owoców jagodowych i sposób ich przetwarzania 4.4.4. Spożycie owoców jagodowych w Polsce 4.4.5.Wyniki badań analitycznych 4.5. Porzeczka czerwona 4.5.1. Wymagania glebowe i klimatyczne 4.5.2. Szkodniki i choroby porzeczek czerwonych 4.5.3. Uprawy porzeczki czerwonej 4.5.4. Skład chemiczny porzeczki czerwonej 4.5.5. Właściwości odżywcze i lecznicze porzeczki czerwonej 4.5.6. Zastosowanie porzeczki czerwonej w żywieniu i przetwórstwie 4.5.7. Wyniki badań analitycznych 4.6. Pomidor 4.6.1. Charakterystyka odmian pomidora 4.6.2. Wartość odżywcza owoców pomidora 4.6.3. Wymagania pokarmowe i potrzeby nawozowe pomidora 4.6.4. Przechowywanie owoców pomidora 4.6.5. Wyniki badań analitycznych 4.7. Ogórek 4.7.1. Wartości odżywcze ogórka 4.7.2. Uprawa ogórka 4.7.3. Przetwórstwo ogórków 4.7.4. Wyniki badań analitycznych 4.8. Fasola szparagowa 4.8.1. Pochodzenie fasoli szparagowej 4.8.2. Skład chemiczny i Wartość odżywcza fasoli szparagowej 4.8.3. Technologiczne wykorzystanie fasoli szparagowej 4.8.4. Wzrost oraz rozwój roślin strączkowych 4.8.5. Wyniki badań analitycznych 4.9. Broku_ 4.9.1. Wartość odżywcza i dietetyczna brokułów 4.9.2. Agrotechnika brokułu 4.9.3. Wyniki badań analitycznych 4.10. Kalafior 4.10.1. Odmiany kalafiora 4.10.2. Skład chemiczny kalafiora 4.10.3. Wymagania klimatyczno-glebowe dla kalafiora 4.10.4. Wyniki badań analitycznych Bibliografia

Skip to content