19.95 zł
Zamówienie wyślemy do 00 00 00
Autor | |
---|---|
ISBN | |
Rok wydania | |
Liczba stron | |
Format | |
Cena katalogowa |
Spis treści Wprowadzenie 1. Polityka wyżywienia – podstawowe zagadnienia, cele i instrumenty wdrażania 2. Zmiany i przeobrażenia w gospodarce żywnościowej Polski po 1945 roku 3. Charakterystyka sektora rolno-spożywczego 4. Wspólna Polityka Rolna Unii Europejskiej 5. Sytuacja żywnościowa i żywieniowa na świecie i w Polsce 6. Bezpieczeństwo żywnościowe i samowystarczalność żywnościowa 7. Urzędowa kontrola nad jakością żywności 8. Import – eksport żywności, procesy globalizacji 9. Działania państwa i instytucji pozarządowych w zakresie wyżywienia ludności 10. Determinanty sposobu odżywiania się człowieka i spożycia żywności 11. Perspektywy produkcji żywności i żywienia 12. Wpływ żywności i żywienia na stan zdrowia 13. Współczesne trendy w konsumpcji żywności 14. Wskaźniki rozwoju społeczno-gospodarczego krajów Literatura
tel. 017 872 13 69 (Kolportaż)
tel. 017 872 14 37 (Dyrektor)
faks: 17 872 14 26
e-mail: wydaw@ur.edu.pl
Adres:
ul. prof. St. Pigonia 6, 35-310 Rzeszów