[wcas-search-form]

Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Człowiek – Żywność – Środowisko, t. 2

Informacje dodatkowe

Redakcja naukowa

,

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

SPIS TREŚCI, Marcin Bany, Natalia Hełetkanycz, Danuta Dąbrowska, Zuzanna Całyniuk Wieprzowina „fit”, Oskar Michał Brożek Próba oceny twarogów metodą skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC), Sławomir Czabaj, Kinga Adamenko, Jarosław Kliks, Paula Prorok, Joanna Kawa-Rygielska Produkcja miodów pitnych – historia i perspektywy, Kamil Dudzik, Przemysław Rożek, Agata Znamirowska, Karolina Maternia Dynamika fermentacji i jakości napojów serwatkowych fermentowanych przez szczepy drożdży Saccharomyces bayanus, Tomasz Gabor, Janusz Ciuruś, Anastazja Kundera, Zuzanna Puchalska, Jarosław Herbert, Turystyka kulinarna w województwie podkarpackim, Lucia Godočiková, Eva Ivanišová, Maciej Kluz, Miroslava Kačániová, Właściwości prozdrowotne białej czekolady fortyfikowanej wyciągami herbacianymi, Edyta Rudny, Maciej Kluz, Aleksandra Wrona, Dorota Grabek-Lejko Właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwutleniające wybranych miodów z nietypowych pożytków pszczelich, Pawei Hanus, Iwona Kata, Dorota Grabek-Lejko, Rafał Kordiaka, Miroslava Kačániová, Maciej Kluz Analiza mikrobiologiczna potraw sous vide z karpia przy wykorzystaniu metody PCR, Marta Jańczak-Pieniążek, Jan Buczek, Dorota Bobrecka-Jamro Prozdrowotne właściwości zbóż, Natalia Moiczan, Elżbieta Nowak, Natalia Wojnowska Wpływ częstotliwości spożycia żywności typu fast food na masę ciała i samopoczucie rzeszowskich studentów, Aleksandra Pizoń, Małgorzata Dżugan Właściwości antyoksydacyjne owoców i soku z bzu czarnego (Sambucus Nigra L.), Paula Prorok, Sławomir Czabaj, Grzegorz Skaradziński, Barbara Foszczyńska, Joanna Kawa-Rygielska Niekonwencjonalne surowce do produkcji piw, Aneta Siek, Anna Augustyńska-Prejsnar Wpływ procesu marynowania z dodatkiem fosforanu na jakość mięśni piersiowych poddanych gotowaniu, Natalia Skibińska, Anna Augustyńska-Prejsnar Cechy fizykochemiczne i sensoryczne mięsa kurcząt brojlerów poddanych procesowi marynowania i pieczenia, Patrycja Sowa, Amanda Igras, Lidia Kud, Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan Antyoksydacyjne właściwości kiełków wybranych gatunków roślin, Patrycja Sowa, Agata Bieniek, Monika Wesołowska, Małgorzata Dżugan Ocena możliwości wykorzystania pomiarów kolorymetrycznych do identyfikacji miodów odmianowych, Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach Produkty jęczmienne w żywieniu człowieka, Małgorzata Surówka, Renata Tobiasz-Salach Właściwości prozdrowotne owsa w żywieniu człowieka, Sylwia Swacha, Monika Wesołowska, Patrycja Sowa, Grzegorz Zaguła, Małgorzata Dżugan Analiza właściwości miodów pochodzących z nietypowych pożytków pszczelich, Beata Szopa, Czesław Puchalski Orkisz – zapomniane bogactwo, Agnieszka Szydło, Ewelina Haczela, Magdalena Kilar Preferencje konsumentów w zakresie spożycia żywności funkcjonalnej, Dorota Wichrowska, Anna Walc, Tomasz Knapowski, Wojciech Kozera Rola i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych – bezpieczeństwo i ryzyko ich stosowania, Rafał Wiśniewski, Kornelia Jaworska-Tomczyk, Klaudyna Buchaniec Aktywność przeciwutleniająca i całkowita zawartość polifenoli w smoothies z dodatkiem owoców jagodowych, Noty o autorach

Skip to content