Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Bezpieczeństwo żywności

Kategoria:

Dodatkowe informacje

Redakcja naukowa

,

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

Spis treści Patrycja Sowa, Elżbieta Piędel, Monika Wesołowska, Maciej Kluz, Małgorzata Dżugan Antyoksydacyjne i antybakteryjne właściwości wybranych odmian cebuli (Alliumcepa L.)   Dorota Grabek-Lejko, Natalia Kocząb, Maciej Kluz, Czesław Puchalski Wpływ fermentacji przez niekonwencjonalne drożdże Hansenula polymorpha na stabil-ność barwników i aktywność antyoksydacyjną soków z buraka czerwonego   Przemysław Rożek, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Piotr Kuźniar Wpływ zastosowanej dawki cytrynianu wapnia na właściwości i dynamikę fermentacji napojów probiotycznych otrzymanych z mleka krowiego   Piotr Kuźniar, Joanna Lenik, Józef Gorzelany, Natalia Matłok, Dagmara Migut Zależność wybranych właściwości reologicznych syropów z płatków róży i z owoców róży od ich stężenia   Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Transport żywności w świetle obowiązujących przepisów prawnych   Małgorzata Ormian, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz Wpływ metod obróbki termicznej i temperatury wewnątrz mięśni na jakość sensoryczną mięsa kur po zakończonym okresie nieśności   Robert Warchoł, Renata Tobiasz-Salach, Edyta Pyrek-Bajcar, Dorota Bobrecka-Jamro Walory żywieniowe w diecie człowieka   Mariusz Rudy Wpływ przechowywania chłodniczego na skład chemiczny wybranych kiełbas   Andrzej Zapałowski Rolnictwo i polityka żywnościowa Ukrainy w kontekście trwającego konfliktu wewnętrznego   Maria Czernicka, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski Migracja glinu oraz zmiany profilu wolnych aminokwasów podczas obróbki termicznej mięsa drobiowego i łososia w folii aluminiowej

Skip to content