Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Człowiek – Żywność – Środowisko, t. 1

Kategoria:

Dodatkowe informacje

Redakcja naukowa

,

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

SPIS TREŚCI, Joanna Cieślikowska, Robert Siepsiak, Joanna Gmitrowicz Charakterystyka wybranych opakowań produktów mlecznych, Marcin Bany, Danuta Dąbrowska, Natalia Hełetkanycz Wpływ endopasożytów przewodu pokarmowego na hodowlę i chów świń, Ilona Dudek, Zuzanna Wichrzycka, Przemysław Rzodkiewicz, Aleksandra Stangret, Marta Skoda, Dariusz Szukiewicz Ocena wpływu Nano cząstek grafenu na hodowlę limfocytów ludzkich, Joanna Gmitrowicz, Joanna Cieślikowska, Robert Siepsiak Analiza stanu czystości wód powierzchniowych w popularnych turystycznie jeziorach Lubelszczyzny, Zuzanna Goluch-Koniuszy, Mariola Friedrich, Joanna Fugiel Wpływ korekty racji pokarmowych przewlekle psychicznie chorych mieszkanc6w domu pomocy społecznej na zmiany w stanie odżywienia oraz profilu wyglowodanowo-lipidowym krwi, Zuzanna Goluch-Koniuszy, Radosław Drozd, Mariusz Kołodziejski Wpływ zmiany składu diety i jej suplementacji witaminami B1, B2, B6 i niacyną na potencjał antyoksydacyjny osocza oraz wybranych tkanek szczurów, Natalia Heletkanycz, Danuta Dąbrowska, Marcin Bany Znaczenie kastracji w eliminacji zapachu płciowego u knurów, Marta Kocela, Janusz Kapuśniak Właściwości pektyn i możliwości ich praktycznego wykorzystania, Oliwia Koszla, Joanna Badura, Jennifer Mytych, Marek Koziorowski, Przemysław Solek Ocena farmakotoksycznych właściwości leków przeciwdepresyjnych w układzie in vitro kom6rek mysich neuron6w hipokampa (HT-22) Magdalena Kroplewska, Zbigniew Paluszak, Justyna Bauza-Kaszewska Rozwój technik diagnostyki molekularnej oraz ich wykorzystanie w badaniach mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności, Michał Krzyżowski, Bartosz Baran, Jacek Francikowski Olejki eteryczne w zwalczaniu strąkowca czteroplamego (Callosobruchus maculatus (F.)) Alicja Ponder, Maksymilian Czeczotko, Ewelina Hallmann Produkcja ekologiczna z perspektywy konsumenta – postawy i zachowania nabywcze, Robert Siepsiak, Joanna Gmitrowicz, Joanna Cieślikowska Ocena popularności żywności ekologicznej i jej wpływ na zdrowie człowieka w opinii konsumenta, Katarzyna Strus, Anna Zaczek Zastosowanie metody VNTR w molekularnym różnicowaniu fitopatogena ziemniaka – Clavibacter Michiganensis Subsp. Sepedonicus, Agnieszka Wawryniuk, Jolanta Król, Aneta Brodziak, Joanna Barlowska Charakterystyka serwatki oraz sposoby jej wykorzystania w różnych sektorach przemysłu, Daria Zwinczewska Nawyki żywieniowe i stan wiedzy z zakresu odżywiania studentów kierunku lekarskiego na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Noty o autorach

Skip to content