21.00  4.20 

Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Promocja!

Zdrowie publiczne, cz. 1: Żywienie w zdrowiu publicznym

Dodatkowe informacje

Redakcja naukowa

, ,

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

Spis treści: Wstęp, Paweł Januszewicz – Żywienie i zdrowie publiczne, Józef Ryżko – Fizjologiczne podstawy trawienia i wchłaniania jelitowego, Dariusz Gruszfeld, Anna Dobrzańska, Piotr Socha, Jerzy Socha – Programowanie żywieniowe, Małgorzata Marć – Zwyczaje żywieniowe kobiet ciężarnych, Natasza Tobiasz, Monika Binkowska-Bury, Katarzyna Zalewska, Paweł Januszewicz, Jerzy Socha – Farmakoterapia a karmienie piersią, Ewa Zagórecka, Piotr Socha, Anna Stolarczyk, Janina Piotrowska-Jastrzębska, Jerzy Socha – Realizacja zaleceń dotyczących żywienia niemowląt a zwyczaje żywieniowe, Józef Rusin, Małgorzata Marć – Zwyczaje żywieniowe dzieci w okresie wczesnego dzieciństwa (2 i 3 rok życia), Grażyna Hejda, Ewa Małecka-Tendera – Nawyki żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym, Artur Mazur – Nawyki żywieniowe dzieci w wieku szkolnym, Małgorzata Marć – Zwyczaje żywieniowe młodzieży w wieku szkolnym, Monika Binkowska-Bury – Zwyczajowe żywienie młodzieży akademickiej, Paweł Januszewicz – Rola mediów w żywieniu, Skorowidz.

Skip to content