16.80 

Zamówienie wyślemy do 00 00 00

Żywność i jej bezpieczeństwo

Dodatkowe informacje

Redakcja naukowa

, ,

ISBN

Rok wydania

Liczba stron

Format

Cena katalogowa

OPIS KSIĄŻKI

Spis treści, Agata Znamirowska, Marek Zborowski, Karol Pietrzyk, Maciej Kluz Właściwości sensoryczne niskolaktozowego napoju o podwyższonej zawartości białka z retentatu serwatkowego Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Kamil Szopa, Karol Pietrzyk, Marek Zborowski Właściwości jogurtu z dodatkiem mieszanki błonników (jabłkowego, nasion lnu i babki jajowatej) Małgorzata Pawlos, Agata Znamirowska, Dorota Kalicka, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk Właściwości ekologicznych twarożków kozich z przyprawami ziołowymi Paweł Hanus, Grażyna Jaworska, Karolina Pycia, Izabela Baran, Natalia Szarek Porównanie właściwości fizycznych i chemicznych produktów roślinnych poddanych obróbce sous vide w stosunku do tradycyjnych metod obróbki termicznej Bożena Konecka-Szydełko, Adam Sidor, Alicja Zachara Czerwonka bakteryjna (dyzenteria) jako znane i ciągle aktualne zagrożenie dla zdrowia publicznego Zuzanna Posadzka, Barbara Kogut, Joanna Kaszuba, Grażyna Jaworska, Weronika Panek Ocena jakości jednodniowych soków marchwiowych z dodatkami Zuzanna Posadzka, Barbara Kogut, Joanna Kaszuba, Ireneusz Kapusta, Grażyna Jaworska, Paweł Myśliwiec Przetwory z owoców kaliny koralowej (Viburnum opulus L.) jako przykład żywności funkcjonalnej Joanna Banaś, Paulina Prawłocka, Izabela Kapturska, Krzysztof Surówka Zmiany przechowalnicze substancji bioaktywnych w oleju z nasion czerwonej papryki Agnieszka Grabeus, Jagoda Majcherczyk, Ireneusz Maciejaszek, Krzysztof Surówka Wysokosprawna chromatografia cieczowa (HPLC) jako nowoczesna metoda wykrywania zafałszowań żywności Marcin Lewicki, Ireneusz Kapusta Rokitnik zwyczajny (Hippophaë rhamnoides L.) jako źródło susbtancji bioaktywnych wykorzystywanych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych

Skip to content